Hányféleképpen lehet lerajzolni egy keresztet? Elég sok.

Hányféleképpen lehet lerajzolni egy keresztet? Elég sok.

Hányféleképpen lehet lerajzolni egy keresztet? Elég sok.

Hányféleképpen lehet lerajzolni egy keresztet? Elég sok.

line-yellow

Tíz éve tervezünk pólókat a kirándulásainkra. Most megpróbáljuk megfejteni, hogy melyik mit jelenthet.

IDÉN NEM TUDUNK KIRÁNDULNI. EZÉRT IDŐUTAZUNK.

Nézd meg, mit rántottunk fel az elmúlt tíz évben

Lehet, hogy kinyúlt pizsamapólókként végzik, de egyáltalán nem úgy kezdik a Mito kollekció aktuális darabjai. Minden évben a teljes GFX versenybe száll, hogy megalkosson valamit, ami jól néz ki, és vagy nincs értelme, vagy majdnem nincs értelme. Most, hogy még kirándulni is rizikós lenne, inkább a nosztalgiavonatra ülünk fel, és bölcsész kollegáink segítségével megpróbáljuk megérteni, amit nem lehet.

01

Genezis

Modellünk a naív művészet minden ismérvét fel tudja vonultatni: nem tudja, hogy miben van, és fogalma sincs, abból mi lesz. Ez ugyanúgy igaz volt a mű tervezésére, mint annak a viselésére. A harmincas évek Berlinjében fogant, majd 2010-ben Pesten világra jött forma találkozik egy modellel, aki csak azért nem változott tíz év alatt, mert még mindig nem nagyon múlt el 30.

Designer: Kövesházi Dániel / 2011 - Modell: Chek

mito_tshirt_01
mito_tshirt_02

02

A kereszt jelöli a helyet

Gyerekkorunk kedvenc felülnézeti-városos szőnyege találkozik az interfész romantikájával. Már elsajátítottuk a perspektívát és a térábrázolást, és szándékosan repült az ignore a méretaránynak. És persze egy csepp szín a monokróm világba, aminek a szimbolikáját magyarázni sem kell. HQ méretű identitástudat feszül egy modellen, akinek a távolba nézését Donald Trump is lopta a napfogyatkozáskor.

Designer: V. Németh Viktor / 2015 - Modell: Geri

03

Praktikus effektek

A jól definiált formák még körvonalazatlan létállapotának lecsapódása festéken. A kócos báj mögött Jackson Pollock találkozása a képcsöves tévék hangyafocijával. Negatív tér, pozitív hangulat, középső ujj a színtévesztő teszteknek. Ez most vagy valami, vagy megy valahová.

Designer: Jutasi Gábor / 2016 - Modell: Lia

mito_tshirt_02

04

Abrakadabra, madafaka

Ki mondta, hogy a dizájn nem lehet funkcionális? Az egyszemélyes Hipnózis allstars modellünkön úgy feszít ez a patikamérlegen porciózott pszichedelika, mint pók a lucernásban. Ez a világbékét predesztináló alkotás lebegjen spirálmintájú lelki szemeid előtt, mikor legközelebb rákeresel arra, hogy vegán-e a kábó.

Designer: Bezzegh Levente / 2016 - Modell: Dávid

mito_tshirt_05_anim

05

A csodálatos vérfarkasembör

Az emberben lakozó állat motívuma legalább olyan forró és örök, mint a nevekkel történő asszociációs játék. A kettő kombinált reprezentációjával bármilyen nagyvadat le lehet fegyverezni, csak egy félhuncut powerpose és egy hajpánt kell hozzá, hogy ne hagyj véletlenül DNS mintát a helyszínen.

Designer: Beke Vera / 2016 - Modell: Kopi

06

Mi mind egyéniségek vagyunk

Együtt sodródunk a valóságunk felszínén, mint zsírpacák nagyi húslevesén. Az online kioffolása, az éjszaka megélése, a kollektív tudatalatti megközelítése az egyénen keresztül. Ez a közös nevező felé orientálódó ponthalmaz szimbolikájának központi rétege, amit modellünk akár a Madách téren láblógázva is hallhatott valakitől, azért ilyen átszellemült.

Designer: Lovas Tibor / 2017 - Modell: Anita

mito_tshirt_06
mito_tshirt_07

07

Mito Művek x A Kör Közepe

Derékszögek egy körben, amitől úgy kalimpálsz, mint egy theremin-virtuóz. Egyszerre ostya és kereszt, meg egy retrofuturista Walkman gombja. Nemes egyszerűség, csendes nagyság, ami megcsinálja a legfeketébb pólódat is. Szóval nem a bajusz az egyetlen csemege ezen a képen.

Designer: Jutasi Gábor / 2017 - Modell: Marci

08

Pesten hallottam

Ahogy nyelvezetünk karakterszámba oltott evolúciója hieroglifák szintjére korcsosítja kommunikációs eszköztárunkat, úgy értékelődik fel a szájhagyományteremtés nemes szokása. A jövő embere majdan elgondolkozik a padlizsán mögött húzódó többletjelentésen, de az ékes nyelvújítás mindig is kúl lesz, havercsótány.

Designer: Babucs Péter / 2018 - Modellek: Báhar és Dávid

mito_tshirt_09

09

Befejezetlen szimfónia

Egy műalkotás sosincs igazán készen, ezért az erre való törekvés nem csak teljesen hiábavaló, de kontraproduktív is. Ez az izgalmas dizájn üvöltő állásfoglalás a perfekció perverzitásával szemben, és egy kiállás a nyílt forráskódú ötletfoszlányok szemetgyönyörködtető absztrakciója mellett. Vagy nem.

Designer: Kövesházi Dániel / 2018 - Modell: Báhar

10

Isten festékpalettája

Szöges élű vektorok találkoznak a kreativitás diszruptív foltjaival, mint egy magasabb entitás tökéletlen, elmaszatolt kézjegyei az univerzum vásznán. Ha a létezésünk kávéfolt lenne egy hivatalos dokumentumon, vagy mondjuk egy Behance moodboard, akkor pont így nézne ki.

Designer: Csík Hargitta / 2019 - Modell: Timi

mito_tshirt_10
mito_polo_milan_2019_anim

11

De anya, én kiberpánk vagyok

Az önmagából kiforduló, korrumpált kereszt annak az esettanulmánya, amikor a piros pirulára ráiszol, és nem csak a zöld karakteresőben látod a kung fu mozdulatokat, de a telód LED diszpléjén is. Büszkén viselheted, ha a transzhumanizmus ideáját kergetve az interperszonális kapcsolatokat már a 90es évek elején interfészre cserélted.

Deisgner: Lovas Tibor / 2020 - Modell: Milán

12

Apu ökölbe szorult keze vagyok

Ne tévesszen meg a bud spenceri pajkos játékosság, a mosoly mögött az önkifejezés mindent szétfeszítő és laposraverő elemi ereje bugyborékol egyre hangosabban (insert random hagymásbabos vicc). Ez a mozgóképekből ismert feszültségfokozó teáskanna szisszegésének textilre szitált flesse.

Designer: Lovas Tibor / 2020 - Modell: Dani

mito_tshirt_12
mito_tshirt_baby

13

Bébit senki nem ültetheti a sarokba

A művészet kontextuális, a flex korfüggetlen, a sárm pedig genetika. Ilyen az, amikor a dizájn és a modell elválaszthatatlan egységet alkot, hogy közösen rugkapálják bele magukat a retinánkba és szívünkbe. Nem eufemizmus, mikor azt mondjuk elismerően, hogy nagyon baba!

Designer: Csörgő Georgina / 2015 - Modell: Áron

Hogyan folytatjuk?

Fogalmunk sincs. Megint körbeír majd valaki a gfx-ben, hogy rajzolni kéne valamit, megint lerajzolja mindenki, ami eszébe jut, aztán megint beleizzadunk, kimossuk, beleizzadunk, kimossuk, majd pizsamapólóvá léptetjük elő.

Ha kíváncsi vagy a következőre, kövess minket, mert biztos megmutatjuk majd!